پیشرفت جنونآمیز تکنولوژیهای سینمایی را بدون شک میتوان یکی از تاثیرگذارترین عناصر شکلدهنده به فیلمهای چند سال اخیر دانست. پیشرفتی که برخیها مطلقا با آن مخالف هستند و برخی دیگر نیز آن را بهعنوان عنصری میبینند که غیرممکنها را ممکن میکند و برای سینمای فانتزی و بهخصوص فیلمهای علمیتخیلی، فرصتهایی تازه و مثالزدنی را به وجود میآورد. به همین خاطر هم همانقدر که میشود آدمهایی را دید که با به کارگیری CGIها در صنعت/هنر سینما مخالفت جدی دارند، فیلمسازها، منتقدان و تماشاگرانی هم هستند که پیشرفت تکنولوژی را خوشحالکننده میبینند و تنها باور دارند که فیلمسازها باید با نگاه درست به استفاده از آن بپردازند. چون همانقدر که امکان دارد برخی از کارگردانها با استفادهی بیجا از جلوههای ویژهی کامپیوتری کار خود را راحت کنند و در طراحی و ساخت اکشنهای مثالزدنی شکست بخورند یا آفرینش میزانسنِ حسابشده را از یاد ببرند و همهی وظایفِ جذاب کردن صحنه را به دوش برخی جلوههای ویژهی زیبا اما بیحسابوکتاب بیاندازند، امکان هم دارد که فیلمسازی از راه برسد و تصویری غیر قابل ضبط از اعماق فضا را در فیلمی معنادار نشانمان بدهد. طوری که مخاطب از تواناییهای CGIها به وجد بیاید و متوجه شود که سازندگان نه برای ساده کردن بخشهایی کلیدی از مراحل ساخت یک فیلم که برای ممکن کردن ناممکنها به سراغ استفاده از تکنولوژی رفتهاند.
Alita: Battle Angel اما برخلاف اکثر فیلمهایی که از CGIهای سنگین استفاده میکنند، نه درون یکی از این دو گروه که در جایی بین دو مورد گفتهشده طبقهبندی میشود. یعنی از یک طرف با خلقت عجیب و تحسینبرانگیز برخی کاراکترها و بخشهایی از دنیای خود نشان میدهد که قدرتهای تازهی به وجود آمده در جهان فیلمسازی چه آوردهی بزرگی برای مخاطبان دارند و از یک طرف پرشده از سکانسهای پوچی است که استفادهی بیش از اندازهی سازندگان از تکنولوژی درون آنها، منجر به تکراری و خالی از جذابیت بودن تصویرسازیهایشان شده است. بهگونهای که در عین آن که دورهی زمانی بهشدت آیندهنگرانه و خاص فیلمنامه میتوانست آن را از حیث تصویرسازی تبدیل به تجربهی بکری برای مخاطب کند، Alita: Battle Angel منهای طراحی اکثر کاراکترها و مخصوصا کاراکتر اصلی، در هیچ بخش دیگری از خود تصویری اورجینال و حقیقتا متفاوت را به نمایش نمیگذارد.
اکثر قابهای عظیم بستهشده در فیلم که میخواهند بخشی از جهان آیندهنگرانه و متفاوت آن را نشان بدهند، زیبا به نظر میآیند و در عین حال هرگز اورجینال نیستند. فیلم به هیچ عنوان روی داستانگویی بصری تکیهی خاصی نکرده است و به همین خاطر هرگز از جهانسازی و قابلیتهای فنی خود استفادهی استعاری خاصی نمیکند. نتیجه هم میشود اینکه حتی وقتی با طرح داستانیِ مهم وجود فاصلهی طبقاتی دیوانهوار بین مردم حاضر در Zalem و زبالهدانها سر و کار داریم، باز هم توضیحات داستانی جلوتر از تصاویر این مفهوم را به مخاطب بفهمانند و کارکرد آن حجم از تصویرسازیهای عظیم کامپیوتری چیزی بیشتر از معرفی ساز و کارهای فیزیکی و تکنولوژیکی جهان قصه نباشد.
نقد و بررسی فیلم رامبو: آخرین خون | Rambo: Last Blood
نقد و بررسی فیلم Dark Phoenix – دارک فینکس
نقد و بررسی فیلم Hellboy 2019 – پسر جهنمی
نقد و بررسی فیلم آکوامن| Aquaman
نقد فیلم Men In Black International – مردان سیاهپوش بینالمللی
هم ,فیلم ,استفاده ,مخاطب ,استفادهی ,میشود ,را به ,آن را ,و در ,را از ,استفاده از
درباره این سایت